Γιώργος Τσανάκας

Μια μέρα στη δουλειά για Ολυμπιακό και Ελ Αραμπί…

Ο Ελ Αραμπί δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τα συνηθισμένα και ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει συνέχισε την πορεία του προς τον τίτλο. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Μια μέρα στη δουλειά… Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να φορτσάρει στο Περιστέρι, εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη άμυνα του Ατρομήτου και με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται τις 3 από τις 4 ευκαιρίες που του δόθηκαν, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 7/7 εκτός έδρας στην πορεία τους προς τον τίτλο σερί τίτλο.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει χρειαστεί στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος να φορτσάρει, ούτε να παίξει στα κόκκινα. Σε λιγοστά παιχνίδια συνέβη αυτό, κάτι που ορισμένες φορές πήγε να το πληρώσει (σσ. με τη Λαμία) ή το πλήρωσε (σσ. στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο), με τις δύο ισοπαλίες σε 14 ματς να είναι ποδοσφαιρικά λογικές, αφού κάθε ομάδα θα έχει τις απώλειές της στον «μαραθώνιο». Παρόλα αυτά, είναι στο +11. Έστω και με ματς λιγότερο, αφού ακόμη και να κερδίζει η ΑΕΚ τον Ιωνικό θα παραμείνει αυτό το +8 που υπήρχε από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βάλει, προφανώς, το χεράκι του στην μέχρι τώρα πορεία. Φέτος, ο Ολυμπιακός βγάζει μεγαλύτερη κυνικότητα, κάτι που του έλειπε τις περασμένες χρονιές. Ειδικά την πρώτη του Πορτογάλου τεχνικού, αφού παρά το ωραίο ποδόσφαιρο, του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Την ίδια ώρα, ο Μαρτίνς βγάζει αρκετούς νέους πρωταγωνιστές. Η δουλειά του στις στατικές φάσεις κάνει τους «ερυθρόλευκους» να απειλούν αρκετά από αυτές, με τον Σισέ φέτος να είναι σκόρερ και πρωταγωνιστής. Σε αυτό, βέβαια, βοηθά και η μεταμόρφωση του Ρόνι Λόπες, ο οποίος βγάζει στο χορτάρι την τρομερή του ποιότητα και τις εξαιρετικές του εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Οι δύο εντός έδρας απώλειες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα δεν έχουν φανεί με το 7/7 εκτός έδρας, οι Πειραιώτες συνεχίζουν το σερί νικών τους που έχει φτάσει στα εννιά ματς συνολικά στην Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» χτίζουν διαφορά ενόψει και του Ιανουαρίου που θα έχουν απώλειες λόγω Κόπα Άφρικα, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν απώλειες αλλά και κούραση μιας και το ροτέισον θα μικρύνει. Πλέον, οι Πειραιώτες τις τελευταίες ημέρες του έτους πάνε για να κάνουν το 2/2 με Λαμία στο πρωτάθλημα και Λεβαδειακό στο Κύπελλο, ώστε να κλείσουν ιδανικό τον χρόνο.

Μετά, θα μπορούν να πάρουν τις ανάσες τους, ενόψει του νέου πολύ απαιτητικού 2022. Γιατί το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη παρά τη διαφορά ασφαλείας, το Κύπελλο είναι μπροστά αλλά και οι ιδιαίτερα απαιτητικοί αγώνες με την Αταλάντα. Μια κλήρωση που ίσως να είναι και η χειρότερη δυνατή για τους Πειραιώτες. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει καιρός...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x